Przepis:

Składniki:
1 Jabłko
Arkusz papieru do pracy pieczenia

Wykonanie:
Jabłko umyć, osusyszyć i obrać ze skórki. Wykroić gniazda nasienne i jabłko pokroić w kilkumilimetrowe plastry. Krążki jabłka ułożyć na czystym arkuszu do pieczenia i przełożyć na grzejnik. Pozostawić na 1 - 2 dni do wyschnięcia. Zazwyczaj już po kilkunastu godzinach plastry jabka są wysuszone. Suszone jabłka przechowywać w suchym miejscu np. w szczelnym pojemniku

Smacznego! :)

Należy niestety pamiętać iż suszone jabłka cechują się dużą kalorycznością w 100 g wysuszonego produktu.

?Energia: 258kcal
?Białko: 2,1 g
?Tłuszcz: 2,1 g
?Węglowodany: 62,3 g
?Błonnik: 10 g

P.S Warto pamiętać o tym, że jabłko lubią wchłaniać inne zapachy, więc nie polecam ich suszyć gdzie na co dzień pali się papierosy.