Składniki:

  • Brokuły 50 g (pół porcji)
  • Cebula 25 g (pół małej sztuki)
  • Groszek zielony konserwowy 30 g (2 łyżki)
  • Jogurt naturalny 75 g (3 łyżki)
  • Kukurydza konserwowa 30 g (2 łyżki)
  • Majonez z olejem rzepakowym 10 g (1 łyżeczka)
  • Marchew 50 g (1 sztuka)
  • Pietruszka, liście 2 g (1 łyżeczka)
  • Pietruszka - korzeń 40 g (1 sztuka)
  • Seler korzeniowy 60 g (1 plaster)
  • Ziemniaki 100 g (1 średnia sztuka)


Sposób przygotowania:
Brokuła ugotować. Ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera ugotować przed obraniem. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Dodać brokuła pokrojonego na mniejsze kawałki. Dodać pozostałe składniki, doprawić i wymieszać.