Składniki główne:
Bułka kajzerka razowa(mogą być te lidlowskie, lub mogą być grahamki) - 2 sztuki (100 g)/ 2 sztuki (180 g)
Sałata lodowa - 2 liście (10 g)

Składniki na mięso:
Cebula -1 mała sztuka (50 g)
Filet z kurczaka(mielone) -300 g (300 g)
Jajo -1 sztuka (50 g)
Ketchup- pół łyżki (7.5 g)
Musztarda - pół łyżki (10 g)
Pieprz czarny - 1 g (1 g)
Sól -1 szczypta (0.25 g)

1. Wszystkie powyższe składniki dokładnie ze sobą wymieszać i mięso odstawić do lodówki aby "się przegryzło" 

Składniki do sosu:
Jogurt naturalny - 1 łyżka (25 g)
Ketchup - 1 łyżka (15 g)
Pieprz cayenne - 1 g (1 g)  
Przyprawa papryka ostra -1 łyżeczka (3 g)

2. Wymieszać jogurt z ketchupem i przyprawami i na chwilę odstawić do lodówki. 

Składniki do sera:
Bułka tarta 5 g (5 g)
Jajo - 1 sztuka (50 g)
Mąka pszenna - 1 łyżka (5 g)
Ser mozzarella półtłusty
pół sztuki (62.5 g)

3. Ser Mozzarella odsączyć z wody i następnie przeciąć na pół lub w poprzek i następnie rozpoczynamy panierowanie: Najpierw ser obtaczamy w Mące pszennej - następnie w roztrzepanym jajku, potem obtaczamy w bułce tratej z kolei w roztrzepanym jajku i następnie w bułce tartej.  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Końcowe przygotowanie Fit Kanapki Drwala: 
Smażenie mięsa i sera: Formujemy burgery pamiętając o tym że się skurczą. Smażymy na dwie patelnie. Na jednej smażymy mięso (posmarować z dwóch stron olejem) a na drugiej ser mozzarella. Potem na ręczniku papierowym odsączamy z tłuszczu 
Układanie kanapki: Dolną część kanapki posmarować sosem i położyć usmażony ser Mozzarella. Następnie ułożyć usmażone lub grillowanie mięso. Górną część bułki też sosem i posypać sałatą. Wszystko składamy i jemy :)

Wartości odżywcze na jedną porcję Fit Kanapki Drwala🍔
🔋Energia: 471 kcal
🍞Węglowodany: 40,5 g
🍗Białko: 52 g
🥑Tłuszcze: 13 g