31 marz 2021
Wielkanocna frittata z kiełbasą z kurczaka i chrzanem
Wielkanocny przepis na frittatę z kiełbasą z kurczaka i chrzanem
Składniki:
Jaja - 100 g - 2 sztuki
Kiełbasa z kurczaka - 35 g - kawałek
Chrzan - 10 g - łyżeczka
Cebula - 35 g - 1/2 sztuki
Mozzarella - 45 g - 3 plastry
Pomidorki koktajlowe - 100 g - garść
Oliwa z oliwek - 5 g - łyżeczka
Sposób przygotowania:
- Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w plastry. Podsmażyć na oliwie, aż wydobędzie się aromat. Najlepiej zrobić to na patelni, którą można wstawić do piekarnika. Ostudzić.
- Jajka roztrzepać, doprawić solą i pieprzem, dodać chrzan. Dobrze wymieszać.
- Przelać do patelni, na której wcześniej była podsmażana kiełbasa.
- Dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz kawałki sera. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 20 min.
Dodaj swój komentarz