Składniki:

  • Cukinia- 1/2 sztuki - 300 g
  • Cebula- 1/2 sztuki- 25 g
  • Filet z kurczaka- 1 porcja- 100 g
  • Oliwa z oliwek- 1 łyżka- 10 g
  • Przecier pomidorowy- 1 łyżka- 15 g
  • Chleb razowy- 1 kromka - 30 g

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, cebulę posiekać.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej mięso z cebulą.
  3. Cukinię pokroić w plasterki a następnie w paski. Do garnka wlać kilka łyżek wody, dodać cukinię i dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż cukinia będzie miękka.
  4. Następnie w razie potrzeby odcedzić nadmiar wody, dodać przecier pomidorowy, mięso z cebulą i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  5. Podawać z pieczywem.